About us

Onze missie

Er zijn weinig stichtingen die zich specifiek inzetten voor inheemse volkeren en er zijn weinig stichtingen die zich inzetten voor mentale gezondheid. En er is al helemaal geen stichting die zich inzet voor het mentale welzijn van inheemse volkeren, terwijl dit wel heel belangrijk is.

Het is belangrijk om inheemse volkeren te beschermen. 300 miljoen mensen behoren tot een inheems volk. Dat is ca 4% van de wereldbevolking. Zij beschermen 80% van de biodiversiteit op aarde. We kunnen dan ook wel zeggen dat inheemse volkeren de earthkeepers zijn. Hun voortbestaan staat echter enorm onder druk. Door aandacht te hebben voor hun manier van leven, mensen bewust te maken van hun kennis en wijsheid en hun mentaal te empoweren en hun mentaal welzijn te bevorderen, kunnen we hun cultuur en leefwijzen beschermen, wordt op deze manier indirect de natuur beschermd en kunnen we in de westerse wereld van hen leren.

Wereldpaden Foundation zet zich in voor het mentale welzijn (psychologische ondersteuning, empowerment, persoonlijke ontwikkeling, het bevorderen van geestelijke gezondheid en geestelijke gezondheidszorg en het doorbreken van taboes gericht op psychische problemen) van inheemse volkeren.

Anderzijds maakt Wereldpaden Foundation documentaires om het belang van het beschermen van inheemse volkeren onder de aandacht te brengen en mensen in de westerse wereld te laten delen in hun kennis en wijsheid.

Onze visie

Het bevorderen van mentaal welzijn van inheemse volkeren. Het bevorderen van het belang voor onze aarde om inheemse volkeren te beschermen en hun cultuur, tradities en wijsheid intact te houden.

 

Onze kernwaarden

  • Respect
  • Bewustwording
  • Inspiratie
  • Betrouwbaarheid
  • Integriteit

Stichting bestuur

VoorzitterJolanda Schepers
SecretarisJohn Meijers
PenningmeesterEvi Kerckhoffs

Het bestuur werkt volledig belangeloos, en krijgt geen vergoedingen voor werkzaamheden verricht voor de stichting.

Policy plan

Klik hier om ons beleidsplan te downloaden.

Statuten

Klik hier om onze statuten te downloaden.

Jaarverslagen & jaarrekeningen

Hier vindt u een overzicht van onze jaarstukken (PDF).
Neem bij vragen en/of opmerkingen contact met ons op.

en_USEnglish